Kış ayları yaklaşırken evlerde temizlik ve haşere mücadelesi de başlamaktadır. Çünkü kış aylarında her ne kadar biz evlere sığınmaya başlıyorsak, böcekler de bizim evlerimizde sığınacak yer arıyorlar. Fakat bu durum ev sahibi için oldukça olumsuz bir durum. Haşerelerin hastalık taşıma riskleri başta olmak üzere evde pek çok istenmeyen duruma sebebiyet verdikleri bilinmektedir. Dolayısıyla haşere ile mücadele kaçınılmaz hale gelmektedir. Haşere ile mücadelenin de kendi içerisinde farklı alanlara ayrıldığını söylemeliyiz. Bu kapsamda içeriğimizde size bir ilaçlama yöntemi olan kokusuz ilaçlama ve kokusuz ilaçlama fiyatları hakkında bilgi vereceğiz. Bunların yanı sıra kokusuz ilaçlamaya dair merak edilen diğer soruları da etraflıca yanıtlayacağız.
Özellikle kış aylarında ilaçlama büyük bir eziyet gibi gözükmektedir. Ev, iş yeri, ofis ve okul gibi kamu alanları dahil olmak üzere tüm yapılarda zaman zaman ilaçlama ihtiyacı duyulmaktadır. Fakat kışın bu iş oldukça zordur. Çünkü kışın, ilaçlama yapılacak alanı terk etmek her zaman mümkün olmayabilir. Fakat merak etmeyin, bunun için de geliştirilmiş yöntemler bulunmaktadır.
Kokusuz ilaçlama bu yöntemlerin başında gelmektedir. Kokusuz bir ilaçlama hizmeti almak istiyorsanız, fiyatı için bazı kriterler incelenmelidir. Bu nedenle net bir fiyattan bahsetmek mümkün değil. Fakat fiyatı etkileyen unsurları aşağıda sıralayabiliriz:
Elbette etkili. Kokusuz böcek ilaçlama ihtiyaca binaen ortaya çıkmıştır. Yani kokulu böcek ilaçlamalardan, çalışma prensibi olarak temel bir farklılığı bulunmamaktadır. Etki mekanizmasında ise bazı farklılıklar bulunmaktadır. Fakat dilerseniz önce kokusuz böcek ilaçlama hangi ihtiyaçlar doğrultusunda neden ortaya çıkmış buna bir göz atalım:
Kokusuz ilaçlama en çok bu yönüyle tercih edilmektedir. Çünkü kokusuz ilaçlamadan sonra eve girmek için saatlerce beklemenize gerek yoktur. İlaçlama sonrası için değil, ilaçlama sırasında da mekânın terk edilmesine gerek yoktur. Çünkü kokusuz ilaçlar direkt olarak havaya karışarak insan solunumunda olumsuz bir etki göstermemektedir. Fakat bazı kişilerde hassasiyete dayalı, ufak tefek şikayetler olabilmektedir. Bünyeniz zayıfsa veya hassas bir yapınız varsa ve alerjen etkilere sık maruz kalıyorsanız dikkat etmelisiniz. Elbette şart değil fakat böyle bir şüpheniz varsa 1 saat bekleyip ortama öyle girebilirsiniz. Sağlık açısından riskli konumda olanlar buna dikkat ederse iyi bir tedbir almış olurlar.
Evet, ilaçlama sonrası yapılacak ekstra hiçbir şey yok. Hatta bunların içine ilaçlı alana girmemek bile dahil. Fakat öncesinde neler yapılmalı? Bu gerçekten önemli bir soru, bu yüzden yanıtsız bırakmayalım.
Kokusuz ilaçlama fiyatları neler anlatırken kokusuz ilaçlamanın zararlı olmadığını da belirtmiştik. Fakat solunmasında herhangi bir zarar olmasa da cilde temasından kaçınılmalıdır. Yani tabak, kaşık, çatal gibi temas ettiğimiz hatta ağzımıza soktuğumuz malzemelerin ilaca maruz kalmaması gerekmektedir. Bu en çok çocuklar için önemlidir. Çünkü ortada kalmış bir oyuncak veya çocuğun ağzına alacağı herhangi bir materyal de bu ilaca maruz kalmamalıdır. Bunun dışında kokusuz ilaçların solunmasında herhangi belirgin bir zarar bulunmaktadır.
Yine de tedbiren kokusuz ilaçlara karşı da bazı önlemler alınmaktadır. Bu önlemlerin kesinlikle zararı yoktur. Eğer bünyeniz hassas ise veya alerjileriniz var ise siz de önlem alarak kendinizi koruyabilirsiniz. Ayrıca kokusuz ilaçlama sonrası havalandırma da önemli bir konudur.
Kokusuz İlaçlama Fiyatları

- Kokusuz ilaçlama fiyatları ilk olarak ilaçlanacak alanın m2 cinsinden büyüklüğüne göredir.
- Sonrasında ilaçlama türü göz önünde bulundurulur. Çünkü sıvı, jel, sisleme gibi yöntemler bulunmaktadır.
- İlaçlama yapılacak alanda mücadele edilecek türler de fiyata etki etmektedir. Türlere göre uygulanan ilaçlar değişiklik gösterebilmektedir.
- Son olarak haşere yoğunluğu da önemli bir kriterdir. Doğru sonucu almak için haşerenin yoğunluğu göz önünde bulundurulmalıdır. Kullanılacak ilacın dozu ona göre değişiklik göstermektedir.
Kokusuz Böcek İlaçlama Etkili Mi?

- İlaçlanan ortamın terk edilmemesi, kokusuz ilaçlamanın öncelikli amacıdır.
- Ayrıca ilacın solunum yoluyla alınması sonucunda zehirlenme durumlarının yaşanmaması da amaçlanmıştır.
Kokusuz İlaçlamadan Kaç Saat Sonra Eve Girilir?

Kokusuz İlaçlamadan Önce Neler Yapılmalıdır?
İlaçlama kokusuz da olsa öncesinde bazı önlemler alınmalıdır. Eğer sıvı kokusuz ilaçlar kullanılacaksa bu önlemlere daha ciddi şekilde dikkat etmelisiniz. Bu önlemler özetle şöyle listelenebilir:- Ortamda herhangi bir yiyecek bırakmayın.
- Küçük çocuk varsa ağzına alabileceği herhangi bir şeyi ortada bırakmayın.
- Mutfakta kullanılan mutfak araç gereçlerini saklayın. (Birkaç çöp poşeti alıp tabak, kaşık vesaire gibi malzemeleri içerisine doldurmak iyi bir seçenektir.)
- Duvar kenarında bulunan tüm malzemelerinizi birazcık öne çekin. Örneğin 50 cm kadar öne çekilmiş koltuk, dolap, beyaz eşyalar için arka kısımların da ilaçlanması mümkün olmaktadır. Bu, ilaçlama sonucunu olumlu yönde etkileyecektir.
- Ayrıca ilaçlama yapılırken ilaçlama personeli sırtında ilaçlama makinesi ile gezeceği için aralıklara makineyle birlikte sığması göz önünde bulundurulmalıdır.
Kokusuz İlaçlama Zararlı Mı?
